ANKARA TİYATRO YAPIMCILARI DERNEĞİ
      
      
                   



ANKARA TİYATRO YAPIMCILARI DERNEĞİ- ANTİYAP
2. TURGAY YILDIZ ÇOCUK OYUNU YAZMA YARIŞMASI
2023
KATILIM KOŞULLARI

1. Çocuk tiyatromuza yeni ve özgün oyunlar kazandırmak amacıyla AnTiYap- ANKARA TİYATRO YAPIMCILARI DERNEĞİ ve TURGAY YILDIZ AİLESİ, işbirliğiyle çocuk oyunu yazma yarışması düzenlemektedir.

2. Yarışmada konu ve tema sınırlaması yoktur. Ancak oyunlar özgün olmalıdır.

3. Oyunlar hedef yaş grubu çocukların gelişim özelliklerine ve çağdaş değerlere uygun olmalıdır.

4. Oyunların tiyatro sanatına, estetiğine uygunluğu ve sahnelenebilirliği gözetilecektir.

5. Oyun içeriklerinin; ırkları, ulusları, dilleri, inançları, engellileri, kadınları, doğayı ve hayvanları ayrıştırıcı ve aşağılayıcı nitelikte olmamaları gerekmektedir.

6. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce yayımlanmamış, yarışmalarda dereceye girmemiş; amatör, özel ya da ödenekli topluluklarca yurt içinde veya yurt dışında sahnelenmemiş olması gerekmektedir.

7. Seçici Kurul üyeleri, AnTiYap yönetim ve denetim kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

8. Yarışmaya son katılım tarihi 21 Ocak 2024 'tür. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

9. Yazarlar yarışmaya gerçek isimleriyle değil, rumuzla katılacaklardır. Eserin üzerinde gerçek kimliği anımsatacak ya da açıklayacak bilgi olmamalıdır.

10. Gönderilecek eserler;

a) Oyun yazım ve dil bilgisi kurallarına uygun olmalıdır.
b) Oyun A4 sayfa boyutunda, kenar boşlukları 2,5 cm (sol boşluk 3 cm) word biçiminde; 1.5 satır aralıklı, Times New Roman 12 boyutuyla yazılmış olmalıdır.
c) Birinci sayfada oyun adı ve rumuz bulunmalıdır. İkinci sayfada oyun kişileri, hedef yaş grubu (isteğe bağlı), oyuna ilişkin açıklamalar yazılmalıdır. (Örnek sayfalar www.antiyap.org.tr adresinden edinilebilir.)

11. Oyun metinleri 21 Ocak 2024 tarihine kadar yarisma@antiyap.org.tr e-posta adresine gönderilmelidir.

12. Ayrıca yarışmacıların ayrı bir dosya olarak yarisma@antiyap.org.tr e-posta adresine rumuzlarını da içeren özgeçmişlerini, fotoğraflarını ve iletişim bilgilerini göndermeleri gerekmektedir.

13. 2. Turgay Yıldız Çocuk Oyunu Yazma Yarışmasında tek esere (8.000 TL) ödül verilecektir. Ancak seçici kurul, ödüle değer birden çok oyun saptarsa ödül paylaştırılır. Seçici kurul, ödüle değer bir eser bulamadığı durumda ödül vermeyebilir. Ayrıca özel ve övgüye değer oyun ödülleri de verebilir.

14. Yarışmada dereceye giren eserler 1 Haziran 2024 tarihinde duyurulacaktır. Ödül töreni "En Aydınlık Gün" olan 21 Haziran’da yapılacaktır. (21 Haziran’ın tatile gelmesi durumunda Haziran ayı içerisinde herhangi bir günde de düzenlenebilir.)

15. Yarışmaya gönderilen eserlerin hukuki sorumluluğu başvuru sahibine aittir. İntihal tespiti durumunda ilgili başvuru elenir. İntihalin sonradan tespiti durumunda verilen ödül iptal edilir ve iadesine yönelik hukuki işlem başlatılır.

16. 2. Turgay Yıldız Çocuk Oyunu Yazma Yarışması Seçici Kurul Üyeleri:

* Prof. Dr. Üstün Dökmen - Psikolog, eğitimci, yazar - Seçici Kurul Danışmanı
* Prof. Dr. Nurhan Tekerek – İstanbul Topkapı Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim üyesi
* Gülşen Karakadıoğlu - Dramaturg, Yazar, Eleştirmen
* Figen Çakmakoğlu - Yazar, Dil Derneği Genel Yazmanı
* Naci Aslan - Oluşum Drama Enstitüsü Drama Eğitimcisi



ÖRNEK SAYFALAR